Kompozit Çember
- selimtatar
- 28 Şub 2024
- 4 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 18 Mar 2024
Kompozit çember, çelik çemberlemeye mükemmel bir alternatifidir. Ancak, çeliğe kıyasla daha esnek bir yapıya sahiptir. Kompozit çember, ekstrüde polyester ipliklerden oluşan birbirine yapıştırılmış katmanlarla üretilmektedir. Böylece kırılmaya karşı son derece yüksek bir direnç sağlamaktadır. Genellikle, çemberleme nakliye sırasında aşırı gerilime maruz kaldığı için bu tip çemberler tercih edilmektedir.
Kompozit Çember Özellikleri Nelerdir?
Yüksek kopma yükü.
Taşıma sırasındaki darbeleri (frenleme, çarpma, tırmanma) emer.
Pürüzlü yüzeyler ve keskin kenarlar için uygundur.
Yükün yüzeyini çizmez.
Ekipmanın satın alınması için düşük başlangıç yatırımı.
Paletlerin altından kolayca kayabilmektedir. Karışıklık yaratmaz.
Tekrar gerdirilebilirler.
Kimyasal maddelere, suya, UV ışınlarına karşı dayanıklıdır.
Paslanma ve küflenme yapmaz.
Bağlantı elemanını çıkarırken operatör için tehlike oluşturmaz.
Genel katı atık olarak bertaraf edilirler.
Kompozit Çember Nerede Kullanılır?
Genellikle taşımacılık ve depolama endüstrilerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle ağır yüklerin taşınması sırasında, paletlerin güvenli bir şekilde sabitlenmesi ve taşınması için tercih edilirler. Ayrıca;
Ağır mühendislik ürünlerinin çelik demetlerinin paketlenmesi
Beton bloklar, ahşap ve cam gibi yapı malzemelerinin bağlanması.
Paket öğelerin çemberlenmesi ve nakliyesi.
Malzemeleri kızaklara, kasalara veya paletlere sabitlenmesi.
Nakliye konteynırları için yüklerin emniyete alınması.

Kompozit Çember Nasıl Kullanılır?
Çember 200 mm çekirdekli bobinler halinde satın alınır. Bobin başına uzunluk, kayış boyutuna bağlıdır. Tüm çemberleme sistemleri, optimum sistem gücü sağlayan özel tokalara sahiptir. Kompozit çemberleme çelik tel toka ile kapatılmalıdır. Kayışa gerginlik uyguladığınızda kompozit çember tokası kapanır. Kullanılan telin kalınlığı ve toka oluşturma işlemi tokanın sağlamlığını ve dolayısıyla sistemin gücünü belirler. Ağır hizmet tipi kompozit çemberleme için galvanizli çelik tel kompozit çember tokası tavsiye edilmektedir. Çok az uygulama fosfat tokası gerektirir. Fosfat tokaları tokanın içinde daha yüksek sürtünme sağlar.
Kompozit çemberleme elle sıkılabilmektedir. Ancak yüksek gerilime ulaşmak için bir gerdirme aletine ihtiyacınız olacaktır. Çemberleme için manuel, akülü ve pnömatik gerdirme aletleri bulunmaktadır.
Kompozit Lifli Çember Avantajları
Dünyadaki en güçlü kayışa sahip olabilirsiniz, ancak bağlantınız zayıfsa yine de zayıf bir sistemle karşı karşıya kalırsınız. Kompozit çemberlemenin en iyi kapasiteye ulaşması gerdirme aletine veya operatöre bağlı değildir. Bu nedenle kompozit çemberleme her zaman tutarlı bir dayanıklılığa ulaşır.
İşte kompozit çember avantajları!
Kullanımı güvenlidir
Kompozit çember, yumuşak bir dokuya sahiptir, mallarınıza zarar vermez. Kompozit çemberleme, herhangi bir yaralanma riski olmadan çemberlerin kesilmesi sırasında tutulabilmektedir.
Kompozit çember hafiftir
Kompozit çemberin tam bobini yaklaşık olarak 200 gram ağırlığındadır.
Her ürüne uygundur
Kompozit çemberleme, ürününüzün çevresinde daha iyi dağıtılmış bir gerilim oluşturmaktadır. Her türlü biçime veya şekle uyum sağlar.
Paslanmaz ve çürümez
Kompozit çember paslanmaz. Toka galvanizlidir ve ürününüzle doğrudan temas etmez.
Hava koşullarına dayanıklıdır
Kompozit çemberleme -30° ile 140° derece arasındaki sıcaklıklarda kullanılmaktadır. Hava koşulları kompozit çemberleme sisteminin işlevselliğini etkilemez.
Isıya dayanıklıdır
Kompozit çemberleme için ısı sorun değildir. Yalnızca 285°C'nin üzerindeki sıcaklıklarda oksijen varlığında ayrışma meydana gelir. Kompozit çemberin yumuşaması 125°C'de gerçekleşir ancak olumsuz bir etkisi yoktur.
Kimyasallara dayanıklıdır
Kompozit çemberleme, kereste endüstrisinde kullanılan veya kullanılan çoğu kimyasalla uyumludur.
Basit, ucuz, elde taşınan alet kullanır
Yalnızca 1 alet gerektirir. Kompozit çemberleme aletleri çelikten yapıldığı ve metalik olmayan bir kayış üzerine uygulandığı için aşınma ve yıpranma minimum düzeydedir.
Yüksek uzama geri kazanımı
Kompozit çemberleme, çok güçlü bir elastik malzeme gibi davranan yüksek mukavemetli polyester liflerden yapılmaktadır. Taşıma sırasındaki darbeleri uzamadan absorbe etme özelliğine sahiptir.
Yeniden kullanılabilirlik
Kompozit çemberleme malzemelerinin yeniden kullanılması mümkündür. Bu önemli ölçüde maliyet tasarrufu sağlamaktadır.
Yeniden Gerdirme
Kompozit çemberleme, ürününüzle (örn. ahşap) birlikte genişleyebilmektedir. Bu, yeni bantlamaya gerek olmadığından maliyet tasarrufu sağlayacaktır.
Küçük demetler yapmak kolaydır
Çemberleme yüzeyiniz küçük olsa bile kompozit çember kullanabilirsiniz.
Kompozit Lifli Çember Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Belirli bir uygulama için uygun kompozit çember seçimi, en iyi performansı sağlaması ve uzun ömürlü olması açısından çok önemlidir. Belirli ihtiyaçlarla uyumluluğu sağlamak için kompozit çember ve uçları seçerken göz önünde bulundurulması gereken bazı önemli faktörler şunlardır:
Malzeme Uyumluluğu: Taşınan veya işlenen malzemeleri değerlendirin.
Kompozit çemberin işlemler sırasında temas edebilecek kimyasallara, yağlara ve diğer maddelere karşı dayanıklı olduğundan emin olun. Farklı malzemeler farklı seviyelerde direnç gerektirebilir.
Yük Kapasitesi: Bandın yüklerinin ağırlığını ve boyutunu belirleyin.
Erken aşınma ve yıpranmayı veya ağır yükler altında potansiyel arızayı önlemek için uygun yük taşıma kapasitesine sahip bir kompozit çember seçin.
Sıcaklık Aralığı: Uygulamanın sıcaklık koşullarını dikkate alın.
Bazı kompozit çemberler aşırı sıcaklıklara dayanıklı olarak tasarlanmaktadır. Bu da onları yüksek ısılı veya düşük sıcaklıklı ortamlara uygun hale getirmektedir. Seçilen kayışın istenilen sıcaklık aralığında zarar görmeyeceğinden emin olun.
Gerginlik Gereksinimleri: Uygulamanın gerginlik gereksinimlerini değerlendirin.
Kompozit kayışlar çeşitli çekme mukavemetlerine sahiptir. Gerginlik ihtiyaçlarına uygun olanı seçmek, aşırı esnemeyi veya yetersiz gerginliği önlemek için hayati önem taşır.
Bant Genişliği ve Uzunluğu: Belirli konveyör sistemi veya işleme ekipmanına uyum sağlamak için gerekli bant genişliğini ve uzunluğunu belirleyin.
Uygulama Türü: Uygulamanın doğasını anlayın.
Farklı endüstriler ve süreçler belirli bant türlerine ihtiyaç duyabilmektedir. Örneğin, bir gıda işleme konveyörü, gıda sınıfı standartlarını karşılayan bir banta ihtiyaç duyabilirken, ağır üretim uygulaması daha sağlam ve dayanıklı bir bantta ihtiyaç duyabilmektedir.
Çevresel koşulları değerlendirin.
Nem seviyeleri, toz ve potansiyel UV radyasyonuna maruz kalma dahil olmak üzere bandın maruz kalacağı koşulları göz önünde bulundurun. Bu koşullara bozulmadan dayanabilecek bir kompozit çember seçin.
Maliyet ve Bütçe: Kompozit çember bütçesini belirleyin.
Yüksek kaliteli kayışların ön maliyeti daha yüksek olsa da uzun ömürleri ve performansları nedeniyle zaman içinde önemli maliyet tasarrufları sunmaktadır.
Günümüz pazarında ürünlerin nakliyesi çok önemlidir. Devran Pack kompozit çemberler, bu faktörleri dikate alarak ihtiyacınızı karşılayacak her şeye sahiptir. Amacımız üretkenliğinizi ve güvenliğinizi arttırmaktır. Taşımacılık sektöründe fark yaratmaya ve aynı zamanda fark yaratmanız için çalışıyoruz.
Daha fazla bilgi için bugün bizimle iletişime geçin. Size doğru nakliye hasar ürünlerini sunmak için sabırsızlanıyoruz!
Comentarios